Bilskrot Varberg

Bilskrot Varberg

Bilskrot Varberg, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Varberg om du vill skrota din bil.

Bilskroten i Warberg AB sysslar med bilskrotning, försäljning av nya och begagnade bildelar, försäljning av nya och begagnade däck och batterier, import av bildelar, bilreparationer och däckservice                                                                                                  Signalvägen 8
432 32 Varberg

Tel 0340-136 00

…………………………………………………………………………………………….

Munkagård Bilskrot AB ligger i Tvååker som ligger sydost om Varberg. Företaget sysslar med bildemontering, försäljning av begagnade bilar och reservdelar.                       Munkagård Bilskrot AB
Trävägen 7
432 78, Tvååker

Tel  0768-79 50 22

Bildemontering Varberg
Bildemontering Varberg, bilar tas om hand för demontering. Ibland kan man hos vissa skrotar demontera delar själv och köpa delen billigare.
Bilskrot Varberg, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Varberg om du vill skrota din bil.
Bilskrot Varberg, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Varberg som skrotar bilar.

Lagkrav för bildemontering Varberg 

Företag som sysslar bildemontering Varberg och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen.

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing gäller också bilskrot varberg. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler.

LÄS MER: Hur funkar demontering av bilar
LÄS OCKSÅ: Bilskrotar och bildemonteringar i Falkenberg

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL