Bilskrot hämtning Öckerö

Bilskrot Öckerö

Hämtning av bilskrot Öckerö för skrotning. Hämtningen är gratis när ni ska skrota bilen Öckerö. Det ni behöver ha för att vi skall kunna skrota eran bil är det senaste utfärdade registreringsbeviset (del 2 den gula delen) samt legitimation. Ni får ett mottagningsbevis från oss där det står att bilen skall skrotas. Skrotningen av bilen görs av en auktoriserad bilskrot (Uffes bilskrot).                                                                               

Gratis hämtning gäller kompletta skrotbilar som är nyare än 1989 årsm. och som det inte saknas delar på. Saknas delar kan det bli en kostnad ring för mer info.

Vi har tillstånd av Länsstyrelsen för hämtning av bilskrot Öckerö

Tel 031-943760. bilbärgning Gbg AB innehar F-skatt och transportförsäkring.

Boka hämtning på hemsidan och få en trisslott!

Klicka här för att boka hämtning!

bilskrot öckerö
Hämtning av bilskrot Öckerö när du skrotar bilen på Öckerö. Vi tar hand om skrotningen av bilen på Öckerö och hämtar skrotbilen gratis

Samarbetar med ett flertal auktoriserade bilskrotar i Göteborg.

 LÄS MER: Skrota bilen gratis i Göteborg med hämtning

Lagkrav för bilskrotens verksamhet

Företag som sysslar bildemontering och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen.

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler

Vi hämtar bilskrot Öckerö gratis när ni skall skrota bilen i Öckerö. Vi har tillstånd av Länsstyrelsen att hämta skrotbilar i Öckerö Tel 031-943760

Kommentera