Bilskrot Värnamo. Av Sveriges auktoriserade bildemonteringar, drygt 300 företag, finns 2 st i Värnamo. Flertalet av dessa tar emot uttjänta fordon för skrotning och avregistrering hos Transportstyrelsen. Och vissa företag betalar även för att skrota bilen hos dom vid inlämning. Skrotbilar, som blir stående, är ett känt och omskrivet miljöproblem. Det beskrivs av Naturvårdsverket, Miljöverket och Länsstyrelsen. Genom bilproducenternas givna ansvar och bilskrotars hårda föreskrifter i ”Bilskrotningsförordningen” återvinnes över 95 % av bilens vikt idag. Och bildemontering/bilskrotning har en nyckelroll i den pågående processen mot 100 %. Tips på bilskrot som betalar bäst i Sverige!

På grund av corona virus har världsmarknadspriset på järnskrot rasat. Detta innebär att priset på kompletta skrotbilar sänks från 2500 kr till 1000 kr.

Skrota bilen & få 1000 kr ersättningen, bäst i Sverige

Ersättningen som Uffes bilskrot på Orust betalar för en skrotbil är förmodligen bäst i Sverige. Företaget betalar 1000 kr när man skrotar en bil som är komplett med originalkatalysator. Priset gäller alla skrotbilar som är kompletta med originalkatalysator, oavsett skick. Företaget välkomnar kunder från Värnamo. Uffes bilskrot erbjuder även hämtning. Saknas delar på bilen, ring för mer information.

Kontakta: Uffes bilskrot, Tel 0304-47 476, Tel 0704-86 30 30, Övre Hoga 124, 472 96 Varekil

Uffes Bilskrot

Bilskrotar i Värnamo och närområdena

Kontaktuppgifter som adress, telefonnummer och karta med vägbeskrivning till företagen finns i länkarna nedanför.

KM Bildemontering AB

Ericssons Bildemontering AB

Skrotfrag i Gislaved

Jönköpings Bildemontering

Tabergs Bilskrot AB

Skrotfrag i Jönköping

Skrotfrag i Växjö

Växjö Bildemontering AB

Hultsfreds Bildemontering HB

Alvesta Bildemontering

JBM Skrot o Metall

Anlita alltid godkänd bildemontering i Värnamo

Lämna uttjänt bil till auktoriserad bilskrot i Värnamo

Auktoriserade bilskrotar som skrotar din bil i Värnamo. Dom flesta säljer begagnade bildelar och ombesörjer hämtning av skrotbilar. Vid skrotning av bil ska man få ett mottagningsbevis som visar vilken företag som mottagit skrotbilen. Kräv även ett skrotningsintyg för att vara säker på att bilen avregistreras hos Transportstyrelsen ( borttagen permanent från
vägtrafikregistret). Enbart bilskrot i Värnamo som är auktoriserade av Länsstyrelsen kan avregistrera ett fordon. Bilägaren behöver ha med sig registreringsbevis del 2 till skroten. Om ett ombud lämnar bilen krävs fullmakt påskriven av fordonsägaren.

Fler bilskrotar i Jönköpings Län

Bilproducenterna skickar tuffa lagkrav vidare till bilskrotar i Värnamo

Bildemontering eller bilskrot i Värnamo betyder egentligen samma sak. Ett auktoriserat företag tar emot ett uttjänat fordon för skrotning och avregistrering hos Transportstyrelsen. Inga andra har sådana rättigheter. Demontera och sälja begagnade bildelar har bedrivits sedan bilismens födelse. Men det kostade en rejäl slant för bilägarna att skrota bilen i Halmstad, tills Naturvårdsverket stoppade företeelsen. 2007 drogs den statliga skrotningspremien in, och hårda förordningar gavs till bilproducenterna, som består av tillverkare, importörer och försäljare. Fordon upp till 3,5 ton totalvikt ingår i Miljöverkets åtta lagstadgade produkter, med insamlings- och återvinningskrav. För bilen gäller 95 % återvinning för återgång till ett kretslopp i tillverkningskedjan. Kraven transformeras till bilskrotarna i Värnamo, som måste ta den största smällen. I producentansvaret ingår även krav, att ett mottagningsställe skall finnas inom 5 mil från en kund, samt tillsyn att kommunen ger upplysning om hantering och platsen, där miljöfarligt avfall kan lämnas.

Bilskrotar i Värnamo i kläm på grund av Naturvårdsverket förordningar

I samband med föreskrifterna utsågs ett antal landsomfattande auktoriserade bilskrotar, som tvingades skrota och avregistrera bilar gratis. Skrotbilar i Värnamo klassas som miljöfarligt avfall, och ”Bilskrotningsförordningen” föreskriver i detalj vad, hur och när bilvraken skall transporters, tas emot, saneras , demonteras, sorteras, hanteras, lagerhållas och skickas vidare. En årlig inspektion utförs av ortens miljöavdelning för att tillse att lagarna följs. Det blev droppen för många gamla bilskrotar i Värnamo. De tvingades lägga verktygen på hyllan, inte ens den låga lönsamheten kunde bevaras.

Bildemontering och bilskrot i Värnamo ändrar inriktning

Men några bildemonteringar i Värnamo, eller dess närhet, erbjuder fortfarande begagnade bildelar. Och genom den gemensamma bildelsmarknaden, som drivs av Bildelsbasen, har branschen tills vidare säkrat den nischen. Flera av bilskrotarna är certifierade genom svensk industris vedertagna kvalitetssystem (ISO 9000), som även innefattar lösningar av tänkbara miljöproblem. Den utvecklingen understryker ytterligare bilskrotar i Värnamo ställning. Och genom en mycket framgångsrik process med fragmentering går utvecklingen mot en större koncentration av den lagstiftade bilåtervinningen. Allt fler bilskrotar minskar försäljningen av reservdelar, trots den stora efterfrågan av billiga bildelar. Däremot kommer självplockare att alltid finna lämpliga objekt, på grund av de helt oslagbara priserna. Med stigande råvarupriser kommer förskjutningen mot fragmentering att öka. Att, som i dag, vara lagenlig och återvinna 95 % av bilen, då 30 % går andra vägar, är väl något för en lagvrängare att tyda. Om någon bryr sig över huvud taget.

Mer om bilskrotning i Värnamo och Sverige

Naturvårdsverket: producentansvar och hantering av uttjänta bilar

Handbok Bilskrot Värnamo: Naturvårdsverket

Mer om Värnamo kommun

Värnamo är en tätort och centralort i Värnamo kommun i Jönköpings län. Värnamo är beläget vid Lagan, en bit ifrån dess mynning i sjön Vidöstern. Namnet Värnamo kommer av värn, i ett gammalt ord med betydelsen hägnad. Ändelsen mo betyder sandig mark. Källa Wikipedia

Besök hemsidan visit Värnamo för att se vad man kan göra & uppleva i kommunen.

Skrotning & bilrelaterade länkar i Värnamo

Skrota husvagn Värnamo

Defekta bilar Värnamo

Bilverkstad Värnamo

Skrotfirmor Värnamo

Självplock bildelar Värnamo

Ersättning för skrotbil i Värnamo

Skrotbilar köpes Värnamo

Skrotbilar hämtas Värnamo