Skrota bilen utan papper

Är det möjligt att skrota bilen utan papper. Det räcker inte bara att lämna bilen till en auktoriserad bilskrot för att skrota sin bil. För att avregistrera bilen krävs senaste utfärdade registreringsbevis del 2 (gula delen). När du lämnar och skrota bilen hos en auktoriserad skrot, exempelvis i Göteborg, skall du få ett mottagningsbevis som visar att dom har tagit i mot bilen och registreringsbeviset. Efter det skall man få ett skrotningsintyg som ett bevis på att bilen är avregistrerad. Bilen kan aldrig tas bort från bilregistret utan registreringspapper. Hittar du inte registreringsbeviset kan ägaren av bilen beställa det gratis med bank id hos Transportstyrelsen. Beställs det utan bank id blir det en kostnad samt att ägaren måste legitimera och hämta ut det på ett mottagningsställe.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA REGISTRERINGSBEVIS TILL DIN BIL

Beställ registreringsbevis del hos Transportstyrelsen innan du skrotar bilen

Skrotning och bärgning av personbilar

Behöver man hjälp med skrotningen av bilen i Göteborg, erbjuder www.bilskrotgbg.se  att ta hand om bilen så att den blir skrotad av en auktoriserad bilskrot. Kunden får alltid ett mottagningsbevis där det står att bilen skall avregistreras/skrotas. Vill man däremot bara bärga sin bil till verkstaden på ett säkert och billigt sätt  kan www.bargninggoteborg.com hjälpa dig med det.

LÄS MER: Kan man skrota bil som inte finns
Är det möjligt att skrota bilen utan papper, utan senaste utfärdade registreringsbevis del 2 går det inte att få bort bilen från bilregistret.
När ni har beställt nytt registreringsbevis hjälper vi er med  att hämta & skrota bilen i Göteborg kostnadsfritt. Ring 031-94 37 60 för att boka eller klicka här för att boka på hemsidan.