Skrota bil utan däck

Att skrota bil utan däck, kan innebära att du måste betala för att bli av med bilen. Producentansvaret som infördes 1 Juni 2007 innebär att en bilägare skall kunna lämna och skrota sin kompletta bil på ett mottagningsställe kostnadsfritt. Behövs bärgning till mottagningsstället är det ägaren som betalar transporten. Saknas väsentliga delar har mottagaren rätt att kräva betalning för att ta i mot bilen. Producenterna för bilar,  deras skyldighet är att ta hand om dessa bilar och skrota dom på ett miljövänlig/miljöriktigt sätt och se till att materialet återvinns, begagnade delar återanvänds. På så sätt kan man minimera avfallet när bilen skrotas och man styr tillverkarna att bygga bilar som har hög återvinningsgrad.

Att skrota bil utan däck, kan innebära att du måste betala för att bli av med bilen.
Att skrota bil utan däck, kan innebära att du måste betala för att bli av med bilen.

Bilskrot i Göteborg

På dom flesta auktoriserade bilskrotar som skrota bilen i Göteborg med omnejd går det inte att lämna gratis, om dom inte är kompletta. Saknas t ex. växellåda men motor och katalysator är kvar borde man kunna lämna skrotbilen kostnadsfritt. men saknas  motor, växellåda och katalysator kan det klassas som ett fordonsvrak och det finns inga pengar för skroten att tjäna på bilen längre. Om du skrota bil utan däck kan bärgningen bli mer komplecerad. Kompletta bilar går det oftast att få gratis bärgning till den auktoriserade bilskroten. I Göteborg har www.bilskrotgbg.se en tjänst där dom erbjuder gratis hämtning av skrotbilen till en auktoriserad bilskrot. Skrotbilar hämtas gratis om bilen är komplett och nyare än 1989 årsmodell.

I Göteborg har www.bilskrotgbg.se en tjänst där dom erbjuder gratis hämtning av skrotbilen till en auktoriserad bilskrot.
I Göteborg har www.bilskrotgbg.se/Bilbärgning Gbg AB en tjänst där dom erbjuder gratis hämtning av skrotbilen till en auktoriserad bilskrot. Om du skrota bilen utan däck blir det en kostnad. Obs. ingen försäljning av begagnade reservdelar av dom skrotbilar vi hämtar.

Att tänka på inför skrotning av bil

1 Senaste utfärdade registreringsbevis del 2 (gula delen).                                                            Hittar du inte registreringsbeviset. Beställ nytt registreringsbevis här

2 Giltig legitimation

Fullmakt från ägaren av bilen, om inte du är ägaren. Ladda ner fullmakt här

Glöm inte att tömma din skrotbil  på ägodelar innan du lämnar den till skroten

LÄS MER: Skrotning av bilar som inte är kompletta