Skrota bil med körförbud

Skrota bil med körförbud, det är samma regler som gäller för alla bilar som har körförbud. Du får endast köra och besikta bilen på närmaste besiktningsställe om bilen har körförbud. Därför kan du inte köra din skrotbil till en auktoriserad bilskrot. Det finns 2 alternativ, Hyra en biltransport och frakta bilen till skroten själv. Tänk  bara på att totalvikten inte överstiger 3500 kg. om du enbart har b-körkort. Det andra alternativet är att anlita företag som har hämtning av bil för skrotning gratis. Om bilen stått länge så är alternativ  2 att föredra eftersom hjulen oftast har låst sig och kan vara väldigt svårt att få loss. Det kan bli stora problem att få upp den på en biltransportkärra.

Skall ni skrota bilen finns Bilbärgning Gbg AB med hemsida www.bilskrotgbg.se dom erbjuder gratis hämtning av skrotbilar med bärgningsbil. Med en riktig bärgningsbil gör det inget om hjulen är låsta. Dom hämtar även skrotbilar utan hjul.

Skrota bil med körförbud, det är samma regler som gäller för alla bilar som har körförbud. Du får endast köra och besikta bilen på närmaste besiktningsställe
Skrota bil med körförbud, det är samma regler som gäller för alla bilar som har körförbud. Du får endast köra och besikta bilen på närmaste besiktningsställe. Anlita en bra skrotfirma som hjälper dig att transportera bilen till skroten.
I Göteborg har www.bilskrotgbg.se en tjänst där dom erbjuder gratis hämtning av skrotbilen till en auktoriserad bilskrot.

Att tänka på inför skrotning av bil

1 Senaste utfärdade registreringsbevis del 2 (gula delen). 
Hittar du inte registreringsbeviset. Beställ nytt registreringsbevis här

2 Giltig legitimation

Fullmakt från ägaren av bilen, om inte du är ägaren eller om det är ett dödsbo

Ladda ner fullmakt här

Glöm inte att tömma din skrotbil  på ägodelar innan du lämnar den till skroten.