Hur skrotar man en bil

Hur skrotar man en bil, Det man skall tänka på är att man anlitar företag som har tillstånd från Länsstyrelsen att hantera skrotprocessen. Det som behövs är följande:

1 Senast utfärdade registreringsbevis del 2 (Gula delen) Beställ nytt reg, bevis här.

2 Giltigt legitimation.

3 Om ett dödsbo eller annan person som inte äger fordonet ska skrota bilen, krävs fullmakt

Ladda ner fullmakt här

När du skrotar bilen skall du få ett mottagningsbevis eller skrotintyg. Där det står att du har lämnat din bil och registreringsbevis för avregistrering. Det finns många företag som utger sig för att vara seriösa, men är enbart ute för att få tag i billiga bilar som dom kan sälja vidare. Eftersom man är tvungen att lämna registreringsbeviset när man skrotar bilen, finns det alltid en risk att bilen kommer ut i trafik igen, även när man har lämnat skrotbilen till en auktoriserad bilskrot.

LÄS MER: Hur stor ersättning får man när man skrotar en bil

Det går alltid att kontrollera om bilen blivit skrotad på Transportstyrelsen hemsida.  Man knappar in sitt registreringsnummer  och kontrollerar fordonsstatus. Om fordonsstatus är avregistrerad är bilen skrotad från bilregistret i annat fall är den inte det. Om du har lämnat din bil för skrotning, fått ett mottagningsbevis och fordonsstatus inte är avregistrerad=skrotad, kan du agera med polisanmälan mot företaget. Är det en auktoriserad bilskrot, kan du även vända dig till Länsstyrelsen. Länsstyrelsen kan dra tillbaka auktorisationen av företag som missköter sig.

Skrotbilar anses var farligt avfall, vilket innebär att transporten till skroten måste göras av ett företag som har tillstånd från Länsstyrelsen.  Detta gäller om du själv inte kan köra bilen till bilskroten.

Hur skrotar man en bil, Det man skall tänka på är att man anlitar företag som har tillstånd från Länsstyrelsen att hantera skrotprocessen.

Hur skrotar man en bil, Det man skall tänka på är att man anlitar företag som har tillstånd från Länsstyrelsen att hantera skrotprocessen. www.bilskrotgbg.se  kan hämta om ni vill skrota bilen. Vi har tillstånd  från Länsstyrelsen för bärgning av skrotbilar. Vissa fordon är i så dåligt skick att inga bildelar kan återvinnas. Som bilen på bilden.