Avregistrera bil utan papper

Går det att avregistrera bil utan papper. Det räcker inte bara att lämna bilen till en auktoriserad bilskrot för att få den avregistrerad. För att få bilen borttagen från bilregistret hos transportstyrelsen krävs senaste utfärdade registreringsbevis del 2 (gula delen). När du lämnar bilen till en auktoriserad skrot, skall du få ett mottagningsbevis som visar att dom har tagit i mot bilen och registreringsbeviset, det kommer att vara ditt bevis på att bilen kommer att skrotas, avregistrerats och att skrotbilens delar återvinns/återanvänds på ett miljöriktigt sätt. Bilen kan aldrig tas bort från bilregistret utan registreringspapper. Hittar du inte registreringsbeviset kan ägaren av bilen beställa det gratis med bank id hos Transportstyrelsen. Beställs det utan bank id blir det en kostnad samt att ägaren måste legitimera och hämta det på ett mottagningsplats.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA REGISTRERINGSBEVIS TILL DIN BIL

Beställ registreringsbevis del 2 hos Transportstyrelsen innan du skrotar bilen

Skrotning och bärgning av personbilar

Behöver man hjälp med att skrota bilen erbjuder www.bilskrotgbg.se  att ta hand om bilen så att den blir skrotad av en bilskrot Göteborg. Kunden får alltid ett mottagningsbevis där det står att bilen skall avregistreras/skrotas. Vill man däremot bara bärga sin bil till verkstaden på ett säkert och billigt sätt  kan www.bargninggoteborg.com hjälpa dig med det.

Går det att avregistrera bil utan papper, utan senaste utfärdade registreringsbevis del 2 går det inte att få bort bilen från bilregistret.
Går det att avregistrera bil utan papper. Det räcker inte bara att lämna bilen till en auktoriserad bilskrot för att få den avregistrerad.