Sälja bil med skada

Sälja bil med skada. Många bilägare gör förfrågningar om möjligheten att hitta köpare av defekta och krockade bilar. Fordon, med enbart trafikförsäkring, hamnar ofta i en situation där reparationskostnaden överstiger det verkliga värdet. Eller är den så hög att ägaren föredrar att satsa motsvarande belopp på en annan bil.

Vid ett sådant tillfälle är det naturligtvis av intresse för ägaren att undersöka ett annat alternativ än skrotning. Idag finns ingen skrotningspremie, så skrotning ger normalt inga pengar till ägaren. Inte heller behöver hen inte räkna med några skrotningskostnader. Det finns seriösa bärgningsföretag som erbjuder hämtning och transport till en auktoriserad skrot gratis. Många bedömer bilen som skrot om reparationskostnaden överstiger det verkliga värdet efter krävda åtgärder. Samtidigt blir det svårt att sälja bilen med skada. Men det är inte omöjligt.
Mer information om att skrota bilen och hur man gör med en förbrukad bil.

Sälja bil med skada

Sälja bil med skada. Även om bilen inte går att återställa till trafikdugligt skick kan det finnas värde ändå. Köpare av defekta bilar kan ta vara på delar som fungerar, som t. ex. motor, växellåda mm. och på så sätt tjäna pengar på bilen.

Sälja bil med skada till företag som saluför bilreservdelar

Det finns aktörer som köper defekta och skadade bilar. För att detta ska bli möjligt måste skadorna registreras, så att någon form av varudeklaration kan upprättas av säljaren. Det är viktigt att detta göres på ett korrekt sätt. Och att underlaget kompletteras med fotografier, servicebok samt senaste besiktningsprotokoll. Vid hämtning av bilen kontrolleras dessa handlingar med ägaren. Om skillnader föreligger lämnar den eventuella köparen säljaren utan köp. Att försätta sig i en sådan situation undviker troligtvis en seriös säljare.

LÄS MER: Bra skrotfirmor i Göteborg

För att återställa en skadad bil till godkänt skick ställs alltid dessa kostnader mot bilens aktuella marknadspris. Säljarens värdehandlingar vid detta tillfälle är servicebok och besiktningsprotokoll. Dessa underlättar en säkrare värdering. En plåtskadad bil med intakta komponenter, som motor och växellåda, ger ofta ett tillskott vid förfrågan av sälja bil med skada. Beloppet är dock helt beroende på bilmärke och antalet mil bilen gått.

Köper defekta bilar

Bilbärgning Gbg AB köper defekta bilar från årsmodell 2006 och nyare. Värdera din bil kostnadsfritt på hemsidan bilskrotgbg.se. Äldre och sämre bilar hämtas gratis för skrotning. Har tillstånd för bärgning av skrotbilar från Länsstyrelsen.

Så det finns all anledning med en förfrågan om möjligheten att sälja en bil med skada. Vid ”rätt” tillfälle och med ”rätt” bilmodell kan det vara en god förtjänst för bilägaren. Om inte kan en kontakt leda till lösning av andra frågor.